Registration Email Problem

This topic contains 21 replies, has 4 voices, and was last updated by  patrik 5 months, 3 weeks ago.

Tagged: 

  • Author
    Posts
  • #3624

    Michael Pierce
    Free User
    Post count: 23

    I installed UsersWP as part of a GeoDirectory install the other day and was trying to get the user registration process set up today. I got the forms working, but I get an error message when I click the “create account” button. I’m not sure where to even look to figure out where things are wrong.

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    #3626

    Guust
    Moderator
    Post count: 27133
    #3627

    Michael Pierce
    Free User
    Post count: 23

    Hello, again, Guust. 🙂

    So, my admin email domain does NOT match the site domain. Does that cause it to break? If so, is there any way around it? I’m not to the point, yet, of creating the email domain for the site…

    #3628

    Guust
    Moderator
    Post count: 27133

    If not using an email that matches the domain, email delivery will be often marked as spam, so that would be the main problem.
    Thanks

    #3629

    patrik
    Moderator
    Post count: 1268

    Hi,

    Can you please check if emails are sent properly from your website? If not then either use SMTP plugin to use your Gmail account to send emails or contact server support. Also, Provide temporary admin and FTP details in private reply so that we can do some troubleshooting.

    Regards,
    Patrik

    #3636

    Michael Pierce
    Free User
    Post count: 23

    Guust – I don’t think the issue is email delivery because the error message generates right away by the plugin/WP. The user’s record is created, but I don’t think the outbound email is ever generated and the error message seems to indicate that as well.

    Patrik – the site has generated emails successfully using normal WP functionality, although, honestly, I don’t know if that’s true since installing the plugins because we don’t really have any activity on the site that would generate an email at this point.

    I will send admin info in a private message shortly…

    #3637

    Michael Pierce
    Free User
    Post count: 23
    This reply has been marked as private.
    #3639

    patrik
    Moderator
    Post count: 1268
    This reply has been marked as private.
    #3640

    Michael Pierce
    Free User
    Post count: 23
    This reply has been marked as private.
    #3641

    Michael Pierce
    Free User
    Post count: 23

    Have you had a chance to look into this yet? Thanks!

    #3642

    patrik
    Moderator
    Post count: 1268

    Hi,

    It seems the admin credentials are wrong and not working. Can you please double check and let me know?

    Regards,
    Patrik

    #3643

    Michael Pierce
    Free User
    Post count: 23
    This reply has been marked as private.
    #3644

    patrik
    Moderator
    Post count: 1268
    This reply has been marked as private.
    #3645

    Michael Pierce
    Free User
    Post count: 23

    Ugh. So here’s the challenge (I think). The login is failing on a UsersWP page. I manually created the account with the credentials I sent, but something is preventing it from recognizing it as a valid login. If I disable the UsersWP plugin, I think that will let you in…but will you be able to review the settings that way? I suppose you could re-enable the plug-in once you’re signed in.

    Unfortunately, this is the initial build and we don’t have a second/development site.

    Let me know if disabling the plugin makes sense and we can go from there…

    #3650

    Michael Pierce
    Free User
    Post count: 23
    This reply has been marked as private.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 22 total)

The topic ‘Registration Email Problem’ is closed to new replies, this may be for inactivity, please open a new topic if you have a similar question.